title
کد خبر: 168436
00
اختصاصی| افزایش ۱.۵ برابری مرگ ناشی از مصرف متانول در کشور/فوت ۷ هزار و ۵۶۰ نفر به دلیل انواع مسمومیت‌ها

عضو هیأت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به اینکه ۷۵۶۰ نفر در سال گذشته به دلیل انواع مسمومیت‌ها جان خود را از دست داده‌اند، گفت: همزمان با شیوع کرونا مسمومیت با الکل متانول ۱.۵ برابر افزایش یافته است.

دکتر کامبیز سلطانی نژاد، عضو هیأت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور و دبیر انجمن سم شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت‌نیوز درباره آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت‌ها در کشور اظهار داشت: در سال گذشته بیش از ۷۵۶۰ مورد مرگ ناشی از مسمومیت‌ها در کشور به وقوع پیوسته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در سال ۹۸ بیش از دو هزار و ۵۳۰ مورد فوت در اثر مواد دارویی و شیمیایی و ۵۰۳۰ مورد فوت ناشی از مسمومیت و سوء مصرف مواد مخدر و الکل‌ها در کشور به وقوع پیوسته است.

این متخصص سم شناسی و مسمومیت ادامه داد: از عوامل شیمیایی و غیر دارویی که منجر به فوت در کشور شده است، قرص برنج بوده که ۹۱۹ مورد ناشی از مصرف این قرص ثبت شده همچنین در سال گذشته ۷۸۴ مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن و ۴۷۸ مورد فوت ناشی از مسمومیت با متانول داشته‌ایم.

وی از افزایش ۱.۵ برابری مسمومیت با متانول در کشور خبر داد و گفت: شیوع کرونا در این افزایش آمار فوت با مسمومیت با متانول موثری بوده از چرا که از اوایل اسفند که کرونا شیوع یافت به علت اطلاعات غلطی که در فضای مجازی منتشر شد برخی از افراد به مصرف فرآورده های الکلی و یا غرغره آن پرداختند که این موضوع مرگ تعدادی از افراد را به همراه داشت.

دکتر سلطانی نژاد ادامه داد: همچنین در سال ۹۸ حدود ۳۲۰۵ مورد مرگ ناشی از سوء مصرف دارو و مواد مخدر به وقوع پیوسته که ۱۰ درصد نسبت به سال قبل از آن یعنی سال ۹۷ کاهش یافته است همچنین متادون با ثبت ۱۶۰۱ مورد  و ترامادول با ۲۶۹ مورد بیشترین مرگ‌های ناشی از سوء مصرف دارو و مواد مخدر را داشته است.

عضو هیأت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: همچنین مصرف مواد مخدر محرک و توان‌زا مانند شیشه ۳۷ درصد در سال ۹۸ کاهش داشت و ۲۰۷ مورد خود در اثر این مسئله ثبت شده است همچنین ۵۰۶ مورد فوت ناشی از مصرف سایر داروها مانند داروهای آرام بخش ،ضد افسردگی و داروهای قلبی عروقی در این مدت گزارش شده است.

 


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.